Airco

Onderhoudsbeurt voor de airco

De airco in de auto gebruikt u het hele jaar door: van zomer, naar herfst, winter en de lente.  Zo verhelpt u beslagen ruiten en vocht in de auto met de droge lucht van de airco. Geen sponsjes meer, even de airco aan en we hebben weer perfect zicht.

Op koude winterse dagen gebruiken we de airco als verwarmer en om de ruiten te ontdooien. Zeker in combinatie met ruitverwarming is uw auto zo ijsvrij en klaar voor vertrek. 
Waar u misschien niet meteen aan denkt is uw gezondheid. Toch is de airco daar ook goed voor. Zeker als u last hebt van hooikoorts is airco heel fijn. In de airco zit namelijk een filter waarmee stof, vuil en pollen buiten het interieur worden gehouden. U zit daardoor in schone lucht.

Tegelijk is dat ook een reden om uw airco goed te onderhouden. Er kunnen zich bacteriën en schimmels ophopen in de airco. U merkt dit meestal pas als het muf gaat ruiken of zelfs gaat stinken. Eigenlijk is het dan al te laat. Voorkomen is beter dan genezen. Zeker wanneer het de airco van uw auto betreft, is tijdig airco-onderhoud beter dan een reparatie achteraf.  Hierbij onderscheiden we 3 vormen van onderhoud:

Airco onderhoudsbeurt

Tijdens een airco onderhoudsbeurt wordt het aircosysteem van uw auto volledig behandeld. Hierbij haalt onze monteur het koudemiddel uit het aircosysteem, waarna deze op lekkage en defecten wordt gecontroleerd. Defecten en mankementen worden (na overleg) verholpen en de airco wordt gevuld met nieuw koudemiddel.

Airco geurbehandeling

Heeft u inmiddels last van vieze geurtjes die uit de airco komen? Dan is een intensive geurbehandeling ideaal. Tijdens deze behandeling wordt de airco gereinigd en verdwijnen eventuele bacteriën en schimmels uit het systeem.

Aircocheck

Twijfelt u of onderhoud nodig is? Dan kunt u altijd eerst een aircocheck laten uitvoeren. Bij een aircocheck controleren we of onderhoud nodig is door een aantal punten na te lopen. Is onderhoud nodig? Dan laten we u dit natuurlijk weten.